16.06.19 Kortrijk

Na mijn overwinning op de sprinttriatlon van Roeselare kwam ik aan de start voor de eerste ¼ non drafting wedstrijd van het seizoen te Kortrijk. Samen met Kasper, Louis en Sven werd ik bij de favorieten gerekend waardoor ik toch wat meer stress had. Vooral in het zwemmen werd mijn naam naar voor geschoven.

Vanaf de start kende ik een stevig tempo en ik had meteen een gaatje op de rest, tot ik stomweg tegen een boei aanzwom die midden de vaart lag, ik keek te laat voor mij en moest even corrigeren voor ik verder kon. Intussen was ik mijn kleine voorsprong wel kwijt en lag de rest kort na mij. Ik kwam als eerste uit het water kort gevolgd door Arno, Sven, Kasper en Louis. Eens op de fiets hadden Kasper en Louis al snel een voorsprong. In de eerste ronde voelde ik mij goed en kon ik even Sven achter mij laten en reed zo lang in 3e positie, in het ingaan van de 2e ronde moest ik toch mijn tempo wat laten zakken en reed Sven mij terug voorbij.  Even later kwam ook sterke fietser Ruben nog op en over mij.

Eens in het lopen kon ik een mooi constant tempo blijven aanhouden en ben zo 5e geworden en 2e u23.

top 10 in Kortrijk

T3 Antwerpen 23.06.19

Antwerpen vormde het decor van de tweede manche van de Team Triatlon Series. We mogen strijden op het zelfde parcours als de internationale atleten die starten in de World Cup.

Een individuele wedstrijd waar het teambelang toch voorop staat. Samen met ploegmakkers kasper, Pieter, Dennis, Jaron en Alec maken we ons klaar in de wisselzone om dan gezamenlijk naar de zwemstart te trekken. Ondanks het warme weer was het toch een wetsuit swim. We starten net als de world cup atleten op een ponton voor 750m zwemmen.

Het zwemmen op dit niveau is altijd een gevecht in het water om de positie te behouden en ik kom als 20e uit het water. Eens op de fiets zit ik samen met Kasper in de grote achtervolgende groep op 20 seconden van de 10 leiders. We doen 4 korte ronden van 5km op de fiets met veel kasseistroken en enkele korte bochtjes, veel samenwerking is er niet in de grote groep. Samen met ploegmaat Kasper Lagae, Yeray Luxem en een SP&O atleet gaan we in de aanval op zoek naar de koplopers, lang duurde het niet voor we terug ingelopen werden en vanaf dat moment heb ik mij kalm gehouden om zo fris mogelijk aan het lopen te kunnen starten. Mijn wissel was niet top maar toch ben ik vlot weg voor 2 rondes lopen van 2.5km opnieuw over de kasseien rond het M.A.S. Na 1 ronde lopen zie ik mijn nummer op het penaltybord staan, loop het tentje binnen en moet mijn penalty van 10 seconden nemen. Meteen kan ik terug het juiste tempo nemen maar intussen was ik de atleten waar ik bij liep kwijt en waren er uit de achtergrond mij gepasseerd. Met nog een lange eindsprint kan ik als 23e eindigen op 1 seconde van de top 20. Zeer tevreden met deze vorm en het resultaat van de sterke ITC ploeg die zich duidelijk laten zien heeft in deze wedstrijd.

met Yeray Luxem op zoek naar de kopgroep

29.06.19 Brugge

De ¼ triatlon van Brugge met opnieuw veel grote namen zou dit jaar in zeer warme omstandigheden plaatsvinden. De temperatuur van het water bedroeg al 24 graden dus volgens de VTDL regels zou het een non wetsuit swim worden, iets wat zeker in mijn voordeel is als betere zwemmer. Toch besliste de organisatie om de atleten zelf de keuze te laten om een wetsuit aan te trekken of niet. Ik maakte voor mezelf uit om zonder te zwemmen net als enkele andere favorieten, al waren er veel die toch hun wetsuit aanhadden waardoor het zwemmen toch hard zou gaan. Ook zonder wetsuit kon ik mij mooi vooraan houden en kwam ik als 6e uit het water, zonder zwemmen bleek voor mij dus een goeie beslissing. Eens op de fiets kwam ik bij Tim Brydenbach en Wannes Swinnen. Na 10 km zagen we enkel Kenneth Vdd ons passeren maar dit tempo lag een pak hoger en deze lieten we dan ook rijden. Mooi op 10 meter van elkaar bleven we samen een mooi gemiddelde fietsen. Pas op het einde kregen we gezelschap van Ruben Van der Haeghen die het tempo meteen wat hoger legde.

Met ons 4 kwamen we de wissel binnen en dankzij een snelle wissel liep ik als eerste buiten.

Wanneer ik na 2km bij de nummer 3 in de wedstrijd kwam zat  ik wel zeer dicht bij een podiumplaats in Brugge, het leek te mooi om waar te zijn en dit was het ook. Niet veel later kwamen Wannes en Tim terug over mij maar mijn 5e plaats kon ik blijven houden tot de finish. Het lopen was zeer zwaar door de hitte terwijl er ook amper bevoorrading langs het parcours was. Top 10 halen in Brugge was mijn doel dus met deze 5e plaats kan ik niet anders dan super tevreden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *