De eerste twee wedstrijden van mijn seizoen zitten erop, met meteen mijn eerste grote doel het Belgische kampioenschap sprinttriatlon en eerste zege in Roeselare.

01/06/19 BK sprinttriatlon. 

Aangezien dit mijn eerste wedstrijd van het seizoen was kwam ik met de nodige stress aan in Sint-Laureins, niet goed wetende hoe het was met mijn conditie en die van de concurrentie. Ik had een goeie winter en zag veel progressie in mijn trainingen, dus ik had er wel vertrouwen in.


Als 22e kwam ik uit het water met rond mij nog veel favorieten, maar verloor te veel tijd in de wissel en zag dat ik één van de laatste van de grote groep de wissel uitliep. Ik verloor nog wat tijd bij het aantrekken van mijn schoenen en verloor nipt de aansluiting met de grote achtervolgende groep.

Na nog een halve ronde alleen te proberen achtervolgen leek het mij beter om te wachten op een achtervolgend groepje. In deze groep zag ik veel sterkere lopers die ook de grote groep hadden gemist, dus vol rijden met deze mannen had geen zin. Ik probeerde mij zo veel mogelijk te sparen om fris aan het lopen te kunnen beginnen.

Mijn doel was om in de top 20 te eindigen en zonder de trage wissel was dit zeker gelukt, dus met mijn conditie zit het wel goed.

Ik moest mij tevreden stellen met een 26e plaats overal en 13e U23.

02/06/19 sprinttriatlon Roeselare.

De volgende dag kwam ik aan de start in de sprinttriatlon van Roeselare.
4 jaar geleden was dit mijn eerste triatlon en ik was erop gebrand om hier de overwinning te nemen.


Ik hield enkel rekening met Hannes Callebaut en samen hadden we na het zwemmen een kleine voorsprong op de achtervolgers. We zijn vol doorgereden in het fietsen en hebben onze voorsprong verder kunnen uitbouwen tot meer dan 1 minuut.

Ik was onzeker over hoe mijn benen zouden reageren na een 2de wedstrijd datzelfde weekend, dus probeerde ik op het einde nog wat voorsprong te nemen op Hannes. Met een kleine voorsprong en onder luid applaus van de vele supporters kwam ik de wissel binnen.

In de eerste loopronde hield ik het tempo hoog en zag ik dat mijn voorsprong groeide. Vanaf dan was het genieten, mijn eerste triatlon zege in een wedstrijd dicht bij huis. Ik kwam binnen het uur over de finish met een goed gevoel.

Content met mijn eerste triatlon overwinning en met mijn huidige conditie.
Proficiat aan Pieter Vanhee met de 3e plaats en bedankt aan de talrijke supporters die naar Roeselare zijn afgezakt.

Mijn volgende wedstrijden:

16/06 Kortrijk

23/06 T3 Antwerpen

29/06 Brugge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *