Op 2 september begon mijn laatste wedstrijdmaand met een sprint triatlon in Koolkerke.

Na het zwemmen ontstond er een kleine kopgroep van 5 waar we goed samenwerkten.

Toch kwam op het einde van het fietsen nog 2 man aansluiten.

Vlak voor de wissel wist ik nog een klein kloofje te slaan met latere winnaar Louis Naeyaert.

Louis zijn tempo lag meteen te hoog voor mij en moest ik dus laten lopen, even later kwam nog een atleet over mij en zo kon ik toch nog als 3e finishen.

 

 

Enkele dagen later stond opnieuw een wedstrijd op het programma.

Op 5 september nam ik deel aan de generali zwintriathlon. Een druk bezette ¼  non drafting wedstrijd die elk jaar veel grote namen lokt, ook dit jaar was het opnieuw een druk bezette editie.

 

Ik kwam kort na Neal Van Vaerenbergh als 10e uit het water en kwam in het fietsen meteen in een groepje met veel grote namen terecht.

De eerste 10km kon ik nog redelijk volgen maar al snel moest ik de rol lossen. Zo moest ik het grootste deel van het fietsparcours alleen afleggen. Toch kon ik goed mijn tempo blijven rijden en de schade toch nog wat beperken.

Na een kleine km lopen kwam Sybren over mij en zo kon ik met hem een goed tempo lopen, met 36 minuten liep ik een van mijn beste 10 km’s van dit seizoen en kwam ik als 15e over de meet.

Super tevreden met dit resultaat op zo’n druk bezette kwarttriatlon.

 

 

 

Op 16 september nam ik deel aan de In Flanders Field triatlon in Ieper. Een zware ¼ wedstrijd met een selectief fietsparcours.

In het zwemmen ging ik meteen voluit om latere winnaar Kjel te proberen volgen, maar die ging er al snel vandoor en zo kwam ik als 3e uit het water na Arno Lambrecht.

Met een goeie wissel kon ik als 2e aan het fietsen beginnen, maar al snel kwam ploegmaat Hannes cool over mij. Even later ook nog een groepje met 4 sterke fietsers maar die moest ik telkens laten rijden, het fietsen ging voor mij niet zoals gehoopt.  Toch bleef ik goed doorfietsen en kwam ik samen met Sybren de wissel binnen. Het lopen ging ook minder vlot als in Knokke en ik moest Sybren meteen laten gaan. Op het einde moest ik mij nog haasten voor een sterk opkomende Antoon Houben maar kon nog net als 9e finishen, goed voor een 3e plaats U23.

 

 

 

Ik eindigde mijn seizoen op 23 september in Lille.

 

2 Keer nam ik deel aan een super korte team relay met 300m zwemmen, 5km fietsen en 1.5km lopen. Eerst voor de T3 series met een herenteam samen met Ward en Freek. Even later was er ook het BK mixed team relay die ik afwerkte met Jonie, Margot en Ward.

 

Bij de eerste wedstrijd nam ik zelf de start voor mijn rekening, In het zwemmen had ik dus de massastart met alle T3 teams en de Nederlandse eredivisie atleten samen.

Ik was goed weg en kwam als 18e uit het water. Met een 8e fietstijd wist ik goed op te schuiven tijdens de 5km lange fietsproef. In het lopen hield ik goed stand en zo eindigde ik met een 14e tijd in deze T3 wedstrijd. Later waren we als team 31ste in deze team competitie.

 

Even later mocht ik me opnieuw klaarmaken voor de volgende wedstrijd, door de regen was het enorm koud om moest ik mezelf motiveren om er nog een laatste keer alles uit te halen.

Jonie nam de start voor haar rekening en tikte mij als 13e aan. Opnieuw kende ik een goed zwemnummer maar deze keer lag enkel Adam Lambrechts voor mij, hij zwom goed door en we haalden enkele atleten in. Na de wissel had Adam een gat van om en bij de 50m, ik gaf vol door maar kreeg het gat niet dicht, zo moest ik hellemaal alleen blijven achtervolgen. Dit lukte redelijk en kon nog een laatste keer aan de 1.5km lopen beginnen.

Na mij volgden nog Margot en Ward die op hun beurt ook een mooie wedstrijd aflegden.

Zo eindigde we op dit Belgisch kampioenschap mixed team relay op een 10e plaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *