Op 4 augustus starte in Jabbeke het 2e deel van het seizoen. Een nieuwe wedstrijd op de kalender met als topfavoriet Stijn Goris.

Ik nam deel aan de sprint afstand en door het warme weer werd er zonder wetsuit gezwommen, een kolfje naar mijn hand dus.

Start om 10 uur voor 500m zwemmen, 30km fietsen en 5km lopen. Ik lag samen met Stijn en Antoon op rechts en kon zo samen met Stijn stevig door zwemmen, zo kwam ik kort na hem als 2e uit het water. Ik kende niet de beste wissel en moest meteen een klein gaatje dichten op Xander en Stijn. Eens bij hen werd er goed door gereden en konden we met 3 verder uitlopen op de achtervolgende groep. Bij de aanvang van het lopen ging Stijn er meteen vandoor. Even kon ik nog samen met Xander lopen maar al snel moest ik ook hem laten lopen. Gelukkig was onze voorsprong voldoende om mijn 3e plaats veilig te stellen. Een 3e plaats algemeen en 2e plaats bij de u23, het 2e deel van het seizoen is alvast goed begonnen.

 

 

15 Augustus hoogmis in Izegem.

Door blauwalgen in het kanaal te Izegem werd er in de voormiddag gezwommen in Harelbeke. Ik kende een goed zwemnummer en was lang mee met de eerste grote groep, op het einde moest ik nog enkele meters laten en kwam zo op een 10tal seconden van de eerste groep uit het water. In de namiddag werden we volgens de gezwommen tijd opgelijnd voor de fiets en loopproef. Samen met ploegmaat Kasper Lagae en latere winnaar bij de U23 Neal Van Vaerenbergh konden we als laatste nog aansluiten bij de grote kopgroep. Een kopgroep van een 30tal atleten die samen de wissel zou ingaan voor de afsluitende 10km lopen. Ik kende een voor mijn doen goed loopnummer en zou als 20e finishen en 7e U23. Zeer tevreden met het resultaat en de progressie die ik het afgelopen jaar heb gemaakt kan ik terugkijken op een geslaagd BK.

 

 

 

Op 26 augustus stond de T3 wedstrijd in Viersel op het programma, mijn eerste T3 dit seizoen.

Aan de startlijst te zien zou het een druk bezette wedstrijd worden met veel toppers aan de start.

Tijdens het zwemmen lag ik in een slechte positie en kon ik geen enkel moment goed door zwemmen.

Eens op de fiets zag ik dat ik in groep 3 zat, kort voor ons het eerste achtervolgend peleton op een kleine kopgroep.

Ook ploegmaat Ward zat in deze fietsgroep samen met nog enkele toppers. Van een goeie samenwerking was er niet echt sprake op de fiets en zo verloren we tijd op het groepje voor ons. Ik kwam vooraan de wissel binnen en begon aan de afsluitende 5km lopen, na een goed loopnummer was ik 39ste.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *