Op 3 juni stond 1 van de belangrijkste wedstrijden van het jaar op het programma: Bk sprint triatlon in Vilvoorde.

Net als vorig jaar was het in Vilvoorde zonder wetsuit te doen, iets wat wel in mijn voordeel is. Al zijn er op het Bk een pak betere zwemmers als mij.

Als 36e kwam ik uit het water. Ik kwam in de 2e fietsgroep terecht en er werd stevig doorgereden, vlak voor de wissel kwamen we tot op 20 seconden van de kopgroep. Een super goeie run had ik niet meer in de benen maar kon toch mooi als 23ste finishen en 8e belofte.

 

17 Juni nam ik opnieuw deel aan de triatlon van Kortrijk. Mijn eerste 1/4 triatlon dit seizoen. Na 1000m zwemmen kwam ik met enkele favorieten uit het water. Op de 44km fietsen op het heuvelachtig parcours heb ik meteen mijn eigen tempo gezocht en over de 2 rondes mijn krachten ingedeeld. ik verloor wel enkele plaatsen tijdens het fietsen. Gelukkig had ik deze keer goeie loopbenen en kon ik nog een plaats opschuiven en zo als 8e finishen en 2e belofte.

 

Nog geen week later op 23 juni had ik opnieuw een 1/4 wedstrijd te Brugge. Dit is altijd wel een druk bezette wedstrijd en top 10 halen was hier mijn doel.

Opnieuw 1000m zwemmen en deze keer kwam ik als 5e uit het water, na de wissel begon ik meteen stevig door te rijden. Maar het duurde niet lang voor veel sterke fietsers mij passeerde, zo verloor ik wel enkele plaatsen maar kon toch nog als 9e wisselen en aan het lopen beginnen. Het lopen op de kasseien in de binnenstad van Brugge was enorm zwaar en zo verloor ik nog 1 plaats. Toch kon ik zoals als doel vooropgesteld, met een goed gevoel, eindigen als 10e in Brugge.

 

 

The cave man 1 juli. Na mijn 8e plaats in Kortrijk en 10e plaats in Brugge was het tijd om mijn eerste seizoenshelft af te sluiten met de cave man triatlon. Een 1/8 wedstrijd waar ik enorm veel zin in had, helaas kreeg ik in die week te maken met ziekte waardoor ik weinig tot geen trainingen kon afwerken. Maar  gelukkig had ik er een parcours perfect op mijn maat met tijdens het fietsen 3x de slingerberg en ook het zwemmen was zonder wetsuit, in mijn voordeel dus. Ik kwam dan ook als 1e uit het water met kort achter mij 2 andere atleten. Ik besliste om vol door te gaan in het fietsen en kon zo solo met meer dan een minuut voorsprong op de 2 achtervolgers de wissel in gaan. Het loop parcours was zwaar en door de warmte was het dan ook lastig om een goed tempo te blijven houden. In de laatste 500m kwam nog een snellere loper terug aansluiten en nam meteen voorsprong op mij. Zo kwam ik met een dubbel gevoel als 2e over de streep. zeer tevreden over de conditie en opnieuw een podium, zo was mijn eerste seizoenshelft zeker al geslaagd.

 

 

Volgende wedstrijden: 04/08 Jabbeke   15/08 BK Izegem     26/08 T3 Viersel

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *