Lees hier hoe ik de maand mei beleefd heb, met in deze maand ongeveer elke week een kleine wedstrijd.

 

Op 1 mei was er het BK-ploegentriatlon.

Daar behaalden we met EFC-ITC een 17e plaats,  niet meteen het resultaat waar we als team op gehoopt hadden.

We weten waar aan we moeten werken en zullen volgend jaar niet dezelfde fouten maken, verder ga ik hier niet over uitweiden.

 

Enkele dagen later op 6 mei was het tijd om het beste van mezelf te geven op het clubkampioenschap in Izegem.

In de voormiddag: 500 m zwemmen in het binnenbad. Met een tijd van 6.02 tikte ik aan, goed voor een persoonlijke record en een 2e tijd in de wedstrijd.

In de namiddag 22 km fietsen en 5 km lopen.

Als 2e atleet kon ik vertrekken voor het fietsen, kort gevolgd door Kasper. Al snel had die mij te pakken, toch kon ik 2 van de 4 fietsrondes in zijn buurt blijven. Maar dan moest ik mijn tempo laten zakken en Kasper kon met een kleine minuut voorsprong beginnen aan de 5 km lopen.

Ik bleef in 2e positie fietsen en ook tijdens het lopen heb ik deze plaats niet meer afgestaan. Pieter Vanhee vervolledigde het podium. 

 

Op 10 mei had ik een loopwedstrijd van 5 km op het schema staan. 

De Krottegemse corrida, vorig jaar was ik 2e op deze wedstrijd en was dus zeker gebrand om hier opnieuw een mooi resultaat neer te zetten.

Vanaf de start stoof ik weg met meteen een strak tempo, na de eerste kilometer was er niet meteen iemand in mijn buurt te zien. Zo heb ik solo de 5 km afgewerkt in een tijd van 16:30. Een volle minuut sneller als vorig jaar en dus zeker een geslaagde test richting de volgende wedstrijden.

 

20 Mei was het tijd voor de sprint triatlon in Sint-Laureins met als afstanden 500 zwemmen, 20 fietsen (non drafting) en 5 lopen.

Tijdens het zwemmen zat ik wat ingesloten waarna ik besliste om naast het gewoel een poging te doen om op te schuiven. Dit lukte redelijk goed, alleen maakte ik hierdoor wat teveel omweg die tijdens het naar de boeien zwemmen terug teniet werd gedaan. Dus kwam ik als 9e atleet uit het water.

Eens op de fiets voelden de benen nog goed aan, ik zag in de verte nog de moto voor de 1e atleet rijden en kort voor mij zag ik Lowie Dewitte.

Ik wilde in de eerste ronden niet te wild te starten en bleef dus achter Lowie. Die reed een goed tempo en reed naar een 2e plaats in de race,  ik bleef er achter als 3e en zag dat achter mij niemand meer te zien was. De eerste atleet lag een kleine minuut voor ons en zelf hadden we ook een mooie voorsprong op de atleten achter ons. Ik begon als 2e atleet aan het lopen, de 1e plaats was al te ver weg voor mij om dit nog goed te maken en ik heb er alles aan gedaan om mijn 2e plaats niet meer af te geven.  Zo kon ik zeer tevreden met de conditie en deze 2e plaats op het podium in Sint-Laureins.

 

25 Mei nam ik nog deel aan de Grensloop in Menen.

Terug een 5 km loopwedstrijd, ideaal als snelheidstraining.

Aan de start ook de nummer 1 en 2 van vorig jaar Sven Vandenbroucke en Christophe Colpaert.

Dit waren de 2 mannen die ik moest proberen te volgen, 1 ronde kon ik goed volgen met hun tempo maar even later moest ik toch de 2 laten lopen.

Net als vorig jaar won Sven, Christophe werd 2e en ik mocht als 3e op het podium.

Opnieuw een goeie test om met een goed gevoel mijn triatlon seizoen verder te zetten.

 

Mijn volgende wedstrijden: 03/06 Vilvoorde  17/06 Kortrijk en 23/06 Brugge.   

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *